gewebkijk.punt.nl
gewebkijk's wetens en onwetenswaardigheden
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Laatste reacties
aanklikbare plaatjes
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
pasta met pesto
pasta met pesto
 
 
 
 
in de serie vrijgezelligerecepten deze keer; pasta met pesto
 
 
wat heb je nodig;
pasta
pesto
 
 
bereiding,
kook de pasta in ruim kokend water
met een beetje zout.
maak een flesje wijn open
giet de pasta af, en en een wijntje in
doe de pasta op een groot bord
naar smaak pesto toevoegen.
heb je strooikaas ;
bestrooi het geheel rijkelijk met strooikaas
heb je geen strooikaas, dan doe je dit niet.
schenk nog een wijntje in.
eet smakelijk.
 
 
 
 
 

Reacties

HUUB... master of the dots... op 10-08-2008 15:34
zoals je het schrijft loopt het water me al uit de mond... maar ja... ik ben geen vrijgzel... dus helaas, en zo zijn de regels nou éénmaal toch...:)
gewebkijk op 10-08-2008 15:48
@huub,
kop op.
je bent vast wel eens een keer een dagje alleen,
gewoon het recept goed bewaren...
...
kip op 10-08-2008 15:58
mij een beetjuh te saai , ook als ik vrijgezel zou zijn
 
 
gewebkijk op 10-08-2008 16:02
@kipppie,
dat ligt eraan wat er in de dvdspeler zit,
en anders neem je gewoon nog een wijntje...
...
kip op 10-08-2008 16:04
whaha ja zo ken ik der ook nog 1 maar ehhh smakelijk
Mo op 10-08-2008 17:32
Heerlijk, pasta met pesto. Ben je niet alleen, dan maak je toch een beetje meer? Serveer er salade met parmaham erdoor bij en klaar is een ieder. Met dat wijntje erbij moet het allemaal lukken....
ladyguin op 10-08-2008 17:43
Sapperdekriek Geweb.... ben je niet vergeten die lekkere homp vlees of vis erin te werpen?
Lin op 10-08-2008 22:48
Jee.. dit is nu eens een recept dat zelfs ik niet kan verknallen volgens mij..  
ladyguin op 10-08-2008 23:14
Ik plaag Heer Geweb maar wat graag maar het is inderdaad heerlijk... ook als halflauwe salade met olijven en (harde) geitenkaas en honingdressing erdoor... met groene salade derbij... Een ware smaaksensatie...niet al tesnel wegspoelen met een wijntje ^_^
gewebkijk op 11-08-2008 00:39
@ lg,
ik plaag zowiezo met het hele recept...
...
 
btw;
met al die toevoegingen van jullie is het ongetwijfeld erg lekker,
maar dus geen vrijgezellig (lees blikopener) recept meer...
 
op 11-08-2008 08:26
voor mij is dat peste met pasta.....
dezwanenburger op 11-08-2008 08:41
errug lekker, een kind kan de was doen. maar vanwege de groenvoorziening kan je afhankelijk van de kooktijd van de pasta wat sperzieboontjes bij meekoken.
 
en de pasta kookt men natuurlijk in ruim kokend water, mmet een schepje zout.
 
groetz
Urbain Alpain op 11-08-2008 12:19
Heer Gewebkijk, als full time Bourgondiër lijkt het ook mij wat gewoontjes. Aan de andere kant, als je zes keer opschept dan kun je je, met een beetje fantasie (en na stevig wijnverbruik), aan een zes gangen menu wanen. Mocht ik vrijgezel zijn dan nam ik een pronte meid met diverse ambities in huis. En een jaarabonnement op de pabo maar dit laatste geheel terzijde.
Fruttekoek op 11-08-2008 14:30
Het lukt me niet;
Als ik de chocopasta en de wijn in ruim water kook, dan wordt het een smurrieboel.
ladyguin op 11-08-2008 14:40
Heer Frutje toch algelijk...... al lezende denk ik de conclusie te mogen trekken dat u zelfs van de meest eenvoudige recepturen nog een enorme janboel weet te fabriceren.... Dan is er nog een uitwijkmogelijkheid voor u. Zojuist is er een speciaal kookboek uitgegeven... specifiek geschreven voor en door de "verstokte" vrijgezel.. Geruchten gaan dat dit boek nu al een stokpaardje is van deze steeds groter wordende groep
gewebkijk op 11-08-2008 17:21
@rudo,
het literblik sperziebonen (voor minder doe ik het niet)
figureert binnenkort ongetwijfeld in één van mijnvrijgezellige recepten...
maar we gaan natuurlijk niet alles door elkaar gooien...
...
en heb ik het zelf ook niet over ruim kokend water...
 
ps; pas je we een beetje op met al dat zout..?
gewebkijk op 11-08-2008 17:25
@meneer alpain,
de redactie van het vrijgezellig kookboek (in wording)
denkt er ernstig over,
om uw suggestie als een soortement van uitsmijter
op de laatste bladzij toe te voegen...
gewebkijk op 11-08-2008 17:30
@meneer fruttekoek,
nog niet zo lang vrijgezelligeter zeker..?
ik zou zeggen,
houdt hier de berichtgeving mbt de lancering van mijn boek
nauwlettend in de gaten...
Sven op 11-08-2008 17:41
De dagelijkse kost van mijn moeder...
Speciaal voor de zon- en feestdagen voegt ze zalm toe... 
Urbain Alpain op 11-08-2008 18:25
Alsze mijn suggestie dan maar niet gaan verwarren met die andere 'uitsmijter' wat me toch ook een gekend menu voor een vrijgezel lijkt, heer Gewebkijk.
Patricia op 11-08-2008 18:32
Vind het nou niet echt een (vrij)gezellig gerecht Gewebkijk, klinkt zo eenzaam.
 
Ga voor een lekker goed gevulde prut, gehakt en lekker veel groente, kruidenen tomatenpuree, daar vrolijk je van op.
 
 
gewebkijk op 11-08-2008 18:39
@meneer alpain,
als ik de gehele inhoud van mijn boek nu al in de vooraankondigen gooi, dan komt dat zeker de verkoopcijfers niet ten goede...
 
gewebkijk op 11-08-2008 18:46
@patricia,
zoals de boer al zei, (van dat varken met die houten poot)
,, ik ga toch zeker geen heel varken slachten,
voor die ene keer per jaar dat ik erwtensoep eet.''..
 
u kunt van een vrijgezelligekokert niet verwachten, dat hij voor eenbeetje van dit, en een blaadje van dat, telkens half ah naar de vuilnis gaat brengen...
 
 
Patricia op 11-08-2008 18:50
Wat dacht je er van om 2 bakjes prut in te vriezen ( hoef je alleen maar pasta te koken ) Gemak dient de mens dus ook de Vrij-Gezel-lige onder ons.
gewebkijk op 11-08-2008 18:58
@patricia,
we hebben het hier natuurlijk wel over een stukje basic"s
(en mijn reputatie)
 
als ik hier plotseling recepten ga plaatsen met van alles en nog wat,
dat gelooft geen hond.
 
(en wie doet dan trouwens de afwas..?)
daphnevanstaveren op 11-08-2008 19:00
@gewebkijk: Men neme een uitgebreide kant-en-klaar-maaltijd, schrijve de ingrediënten op in een logje en gooit na afloop de verpakking weg. Hoezo, afwas?
gewebkijk op 11-08-2008 19:14
@daphne,
zodra ze die dingen ook gaan leveren anders dan in secretaresse porties,
(ik mag er nu wel twee tot drie) is het misschein een optie...
 
hoewel een recept als; 25%arabische gom 20% harde vetten, 17%gemanipuleerde soja,, citric acid, en 6% niet nader omschreven dierlijkvleesproduct,
E12 , E179 E212,E 307 etc... bij mij niet erg tot de verbeelding spreekt... ;)
 
daphnevanstaveren op 11-08-2008 20:15
Dat ben ik dan ook wel weer met je eens...
Urbain Alpain op 11-08-2008 21:52
Het snijdt mij een beetje door het hart, heer Gewebkijk, dat u blijkbaar meer oog hebt voor de financiële kant van de zaak dan voor het welzijn van de vrijgezellige. U zultbegrijpen dat ik mijn medewerking niet kan verlenen aan dergelijke malafide praktijken.
Evelien op 13-08-2008 10:45
jummie!
21bochtenafzien op 21-08-2008 21:58
Bedankt ben gek op pasta
 
Groetjes
 
stephan
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl